500 g bulvių,
0.5 stiklinės pupelių,
2 svogūnai,
0.5 stiklinės miežinių kruopų,
500 g kiaulienos,
0.5 stiklinės žirnių,
2 laurų lapai,
šaukštas aliejaus,
kalendrų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į puodą sudėkite nuplautus žirnius, kruopas ir pupeles, su aliejumi pakepintus smulkintus svogūnus, užpilkite 2-3 l vandens ir užvirkite. Tada įdėkite mėsą, pagardinkite prieskoniais ir virkite, kol mėsa suminkštės. Tuomet mėsą išimkite, sudėkite kiek nuspaustas tarkuotas bulves ir išvirkite tarkius vis maišydami mediniu šaukštu.
Gatavas šiupinys supilamas į molinį dubenį, viduryje padaroma duobutė ir į ją sudedami kiaulienos gabalėliai.