Riešutinis pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutinis pyragas


INGREDIENTAI:

Stiklinė kvietinių miltų,
3/4 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
150 g graikinių riešutų,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
125 ml pieno.


GAMINIMAS:

Išplakite kiaušinius plaktuvu, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su susmulkintais riešutais ir kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti (galite dubenėlį įstatyti į ledinį vandenį), tada supilkite plona srovele į kiaušinius nepaliaudami plakti.

Į kiaušinių ir sviesto mišinį po truputį suberkite riešutų ir miltų mišinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Kepimo formą patepkite riebalais ir supilkite tešlą. Į formą galite įkloti kepimo popieriaus, kad paskui galėtumėte lengviau išimti pyragą.

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas liks sausas. Iškepus pyragui leiskite atvėsti formoje ir tik tuomet išimkite. Galite apibarstyti cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668