2 atvėsintos skumbrės (700 g),
lauro lapas,
3-4 gvazdikėliai,
šaukštelis džiovintų kalendrų ir bazilikų,
2 šaukštai druskos,
šaukštas cukraus,
200 ml vandens.
GAMINIMAS:
Į puodelį įpilkite stiklinę vandens, suberkite druską, cukrų, bazilikus, kalendras, gvazdikėlius, lauro lapą ir užkaiskite ant ugnies. Kaitinkite, kol užvirs, gerai išmaišykite, kad cukrus ir druska visiškai ištirptų. Palikite, kad pravėstų - marinatas turi būti drungnas.
Skumbres gerai nuplaukite, nupjaukite galvą ir pelekus. Išvalykite vidurius, nulupkite plėveles, esančias išilgai stuburo. Dar kartą nuplaukite. Skumbres supjaustykite skersai vienodais gabalėliais. Žuvies gabaliukus sudėkite į stiklainį, užpilkite išvirtu sūrymu, uždenkite ir pastatytkite į šaldytuvą. Palaikykite parą. Kitą dieną galėsite patiekti.