Sūdytos naminės skumbrės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūdytos naminės skumbrės


INGREDIENTAI:

2 atvėsintos skumbrės (700 g),
lauro lapas,
3-4 gvazdikėliai,
šaukštelis džiovintų kalendrų ir bazilikų,
2 šaukštai druskos,
šaukštas cukraus,
200 ml vandens.


GAMINIMAS:

Į puodelį įpilkite stiklinę vandens, suberkite druską, cukrų, bazilikus, kalendras, gvazdikėlius, lauro lapą ir užkaiskite ant ugnies. Kaitinkite, kol užvirs, gerai išmaišykite, kad cukrus ir druska visiškai ištirptų. Palikite, kad pravėstų - marinatas turi būti drungnas.

Skumbres gerai nuplaukite, nupjaukite galvą ir pelekus. Išvalykite vidurius, nulupkite plėveles, esančias išilgai stuburo. Dar kartą nuplaukite. Skumbres supjaustykite skersai vienodais gabalėliais. Žuvies gabaliukus sudėkite į stiklainį, užpilkite išvirtu sūrymu, uždenkite ir pastatytkite į šaldytuvą. Palaikykite parą. Kitą dieną galėsite patiekti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668