Lašišai:
900 g lašišos filė,
15 ml alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Garnyrui:
200 g meliono,
100 g cukinijos,
saldžioji paprika,
5 g svogūnų laiškų,
žalioji citrina,
15 ml alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kalendrų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Lašišą supjaustykite gabalėliais, dėkite į foliją išklotą kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir kepkite apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Melioną, cukiniją ir papriką supjaustykite kubeliais.
Svogūnų laiškus ir kalendras susmulkinkite. Citriną nulupkite, žievelę sutarkuokite, iš minkštimo išspauskite sultis. Jas sumaišykite su aliejumi, tarkuota žievele ir išplakite. Visus garnyrui skirtus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite prieskoniais. Lašišą patiekite su garnyru.