Tešlai:
360 g miltų,
45 ml aliejaus,
250 ml vandens.
Padažui:
3 skiltelės česnako,
100 g špinatų,
70 ml pesto padažo,
alyvuogių aliejaus kepti.
Įdarui:
50 g parmezano,
70 g varškės sūrio,
50 g ožkų pieno sūrio,
šaukštas šalavijų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
260 g miltų sumaišykite su aliejumi ir išminkykite tešlą. Vandenį užvirinkite, supilkite gautą tešlą ir išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus ir atsargiai išminkykite, kol tešla taps vientisa. Paskui laikykite šaldytuve apie 20 min.
Česnako skilteles susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 3 min., kol gražiai apskrus. Tuomet suberkite plėšytus špinatus, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir kepkite dar apie 3 min.
Parmezaną sutarkuokite ir sumaišykite su likusiais sūriais. Tada suberkite smulkintus šalavijus, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Tešlą iškočiokite, supjaustykite gabalėliais, įdarykite gautu įdaru ir kruopščiai užspauskite kraštelius.
Virtinukus virkite sūdytame vandenyje 5-7 min. Paskui išgriebkite ir nukoškite. Patiekite apšlakščius špinatų ir pesto padažais. Galima papuošti mėgstamais papuošimais.