2 vištų krūtinėlės,
gūžinių salotų gūžė,
100 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
citrina,
šviežių bazilikų,
česnako skiltelė,
120 g ožkų pieno sūrio,
100 ml alyvuogių aliejaus,
50 g sviesto,
jūros druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje išlydykite sviestą ir šiek tiek apkepkite smulkiais kubeliais supjaustytas vištų krūtinėles. Ten pat suberkite smulkintus bazilikus, česnakus ir išmaišykite. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-6 minutes nuolat maišant. Tuomet nukaiskite ir pagardinkite prieskoniais.
Inde sumaišykite citrinos sultis, ožkų pieno sūrį ir alyvuogių aliejų. Viską suplakite plaktuvu iki vienalytės masės. Paskaninkite prieskoniais. Dubenyje sumaišykite plėšytas gūžines salotas, per pusę perpjautas alyvuoges ir apkeptą vištieną. Salotas sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu.