250 g lazanijos lakštų,
700 g vištienos filė,
300 g pievagrybių,
500 g pomidorų,
150 g svogūnų,
aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
mėgstamų žalumynų pagal skonį.
Padažui:
100 g sviesto,
40 g miltų,
1 l pieno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Sviestą išlydykite, nuolatos maišant suberkite miltus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Paskui lėtai supilkite pieną, pagardinkite prieskoniais ir maišykite, kol padažas sutirštės. Tuomet laikykite šiltai.
Vištieną supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir sutrinkite. Tada sumaišykite su smulkintais žalumynais. Svogūnus, pievagrybius susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Tuomet suberkite vištieną, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir kepkite dar apie 5 min. Į kepimo indą dėkite kelis lazanijos lakštus, tada vištienos ir grybų troškinio, paskui trintų pomidorų. Taip suformuokite 3 sluoksnius.
Galiaudiai viršų apšlakstykite gautu padažu ir kepkite apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus smulkintais špinatais.