Pudingas su apelsinais, kinkanais ir citrinomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pudingas su apelsinais, kinkanais ir citrinomis


INGREDIENTAI:

Tešlai:
400 g miltų,
250 g sviesto,
100 g pieno,
50 g vandens,
2 šaukštelių cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 žiupsnelio druskos.

Įdarui:
300 g minkšto sviesto,
200 g šviesaus rudojo cukraus,
40 g cukraus sirupo,
4 apelsinų,
4 citrinų,
16 kinkanų.


GAMINIMAS:

Miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius suberkite į dubenį ir išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir maišykite pirštais, kol susidarys trupiniai. Supilkite pieną, vandenį ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.

Citrusus nuplaukite, nuplikykite karštu vandeniu ir nusausinkite. Apelsinus ir citrinas supjaustykite riekelėmis, kinkanus perpjaukite per pusę, sudėkite į dubenį ir sumaišykite. Iš šaldytos tešlos iškočiokite keturis skritulius ir juos įklokite į karščiui atsparius keraminius dubenėlius taip, kad galai liktų kyšoti.

Sviestą supjaustykite kubeliais, lygiomis dalimis sudėkite ant tešlos dubenėliuose. Ant viršaus dėkite po didelę saują citrusų mišinio, užberkite po du kupinus šaukštus cukraus, užpilkite po du šaukštelius cukraus sirupo. Užlankstykite tešlos galus (svarbu, kad pro viršų neprasisunktų susidaręs sirupas).

Tada indelius uždenkite kepimo popieriumi arba folija ir apriškite virvele. Dubenėlius sudėkite į gilų kepimo indą, pripilkite karšto vandens (beveik iki pat dubenėlių viršaus) ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 3 val. Šiek tiek atvėsinkite, tada atsargiai išverskite į lėkštes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668