Tešlai:
350 g miltų,
120 g sviesto,
100 ml natūralaus jogurto,
1/2 šaukštelio druskos.
Įdarui:
4 bulvių,
200 g miško grybų,
100 g pievagrybių,
50 ml alyvuogių aliejaus,
100 g fermentinio sūrio,
rozmarino šakelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves švariai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Nukoškite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Nuplautus miško grybus susmulkinkite, oievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus ir maišant kepinkite 3-4 min. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Miltus sumaišykite su druska. Įpjaustykite sviestą ir sutrinkite pirštais.
Sukrėskite jogurtą, įpilkite 3 šaukštus šalto vandens ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir 30 min. laikykite šaldytuve. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Ant tešlos, nuo kraštų paliekant 6-8 cm, dėkite sluoksnį bulvių riekelių. Tada užberkite sūrio, sukrėskite pakepintus grybus ir uždėkite antrą bulvių riekelių sluoksnį. Suberkite likusį sūrį. Tešlos kraštus užlankstykite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.