Trapios tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapios tešlos pyragas su bulvėmis ir grybais


INGREDIENTAI:

Tešlai:
350 g miltų,
120 g sviesto,
100 ml natūralaus jogurto,
1/2 šaukštelio druskos.
Įdarui:
4 bulvių,
200 g miško grybų,
100 g pievagrybių,
50 ml alyvuogių aliejaus,
100 g fermentinio sūrio,
rozmarino šakelių,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Bulves švariai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Nukoškite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Nuplautus miško grybus susmulkinkite, oievagrybius supjaustykite plonomis riekelėmis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus ir maišant kepinkite 3-4 min. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Miltus sumaišykite su druska. Įpjaustykite sviestą ir sutrinkite pirštais.

Sukrėskite jogurtą, įpilkite 3 šaukštus šalto vandens ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir 30 min. laikykite šaldytuve. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Ant tešlos, nuo kraštų paliekant 6-8 cm, dėkite sluoksnį bulvių riekelių. Tada užberkite sūrio, sukrėskite pakepintus grybus ir uždėkite antrą bulvių riekelių sluoksnį. Suberkite likusį sūrį. Tešlos kraštus užlankstykite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668