4 šaukštų sviesto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
4 česnako skiltelių,
1/2 šaukštelio čiobrelių lapelių,
1/2 šaukštelio šalavijų lapelių,
1/2 šaukštelio raudonėlių lapelių,
1 žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
300 g rudųjų pievagrybių,
300 g miško grybų,
70 ml sauso baltojo vyno,
1 l jautienos sultinio,
250 ml grietinėlės,
80 ml grietinės,
1 šaukšto miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Grybus švariai nuplaukite ir susmulkinkite. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami kepinkite ant pilnos ugnies, kol suminkštės. Sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles, suberkite čiobrelių, šalavijų, raudonėlių lapelius, aitriąją papriką, sudėkite grybus ir maišant kepinkite 10 min.
Supilkite vyną, miltus, išmaišykite ir kepinkite dar 1-2 min. Supilkite sultinį, grietinėlę, išmaišykite ir virkite apie 20 min. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekite su šaukštu grietinės, baltos duonos skrebučiais arba nesaldžiais plikytos tešlos sausainiais.