2 didelių kiaušinių baltymų,
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile,
1/2 šaukštelio migdolų ekstrakto,
3 šaukštų augalinio aliejaus,
1/2 stiklinės miltų,
1.5 šaukštelio kukurūzų krakmolo,
1/2 stiklinės cukraus,
3 šaukšeliai vandens,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Iki 150 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Į dubenį įmuškite kiaušinio baltymus, supilkite vanilinį cukrų, migdolų ekstraktą ir aliejų. Lengvai išplakite (ne iki standumo). Suberkite miltus, kukurūzų krakmolą, cukrų ir druską, supilkite vandenį ir plakite iki vientisos masės.
Kepimo skardą ištepkite sviestu, ant jos šaukštu tepkite sausainių tešlą taip, kad gautumėte maždaug delno dydžio ploną blyną. Pradžioje vienu metu kepkite tik 2 sausainius, kitaip gali būti, kad visų nespėsite greitai sulenkti ir jie pravėsę pradės lūžinėti.
Kepkite apie 10-12 min., kol blynelio kraštai paruduos. Tada atidarykite orkaitės dureles ir aštria mentele po vieną traukite sausainių blynelius. Ant sausainio viduriuko padėkite sulankstytą popieriuką su linkėjimu, blynelį perlenkite pusiau, o tada skubiai pabaikite formuoti ant kokio nors aštraus krašto.
Kad sausainiai vėsdami neatsilenktų, juos laikykite keksiukų kepimo skardoje. Sausainius pasistenkite sulenkti kaip galima greičiau. Juos laikykite iki keleto savaičių sausai ar sandariame inde.