Tešlai:
200 ml pieno,
2.5 stiklinės miltų,
4 g sausų mielių,
1 šaukšto smulkaus cukraus,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos.
Padažui:
8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų,
4 šaukštų pomidorų pastos,
2 šaukštų šviesiojo sirupo,
žiupsnelio šviežių kalendrų,
druskos,
pipirų.
Picos viršui:
100 g fermentinio sūrio,
2 mocarelos (po 125 g) rutuliukų,
8 pievagrybių,
4 šaukštų spanguolių,
1 keptos vištienos krūtinėlės,
pipirų,
šviežių čiobrelių.
GAMINIMAS:
Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Supilkite aliejų. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje apie 30-40 min.
Pakilusią picos tešlą padalykite į keturias dalis. Iškočiokite ir aptepkite paruoštu padažu. Visus padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Ant viršaus berkite tarkuotą fermentinį sūrį, plėšytą mocarelą, spanguoles, smulkintus pievagrybius, smulkintą vištienos krūtinėlę, pagardinkite pipirais ir šviežiais čiobreliais. Picą kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių.