Žiupsnelis šafranų,
85 g sviesto,
3 česnakai,
2 svogūnai,
2 salierų stiebai,
lauro lapas,
2 šaukštai saldaus baltojo vyno,
1.2 l vištienos sultinio,
šaukštas druskos,
truputis juodųjų pipirų,
3 šaukštai ryžių,
140 ml grietinėlės,
skrebučių.
GAMINIMAS:
Šafranus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 10 min. Sviestą ištirpinkite dideliame puode. Sudėkite susmulkintus česnakus, svogūnus, salierus, įmėskite lauro lapą, išmaišykite juos su sviestu, puodą uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15-20 min.Česnakai ir svogūnai turi būti minkšti, neparudavę.
Tada įpilkite vyno, užvirkite, supilkite sultinį ir šafranus kartu su skysčiu, įberkite druskos, pipirų. Kai sriuba užvirs, suberkite ryžius ir virkite 15 min. Išimkite lauro lapą. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite. Patiekite su skrebučiais.