3 burokėliai,
morka,
svogūnas,
4 česnakų skiltelės,
4 šaukštai krakmolo,
kiaušinis,
2 šaukštai saulėgrąžų,
aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Burokėlius išvirkite ir stambiai sutarkuokite. Morką, svogūną ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi. Atskirai pakepinkite saulėgrąžas. Jeigu nemėgstate saulėgrąžų, galite jas pakeisti sezamų sėklomis. Daržoves sumaišykite.
Į gautą masę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, pagardinkite druska, kmynais, popirais ir dar kartą kruopščiai išmaišykite. Jeigu sunkiai formuojasi kotletų masė, dar įdėkite krakmolo, miltų ar maltų džiūvėsėlių. Kotletus kepkite ant mažos ugnies. Iškeptus apibarstykite saulėgrąžomis.