Virtinukai su pomidorais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Virtinukai su pomidorais


INGREDIENTAI:

Tešlai:
260 g miltų,
2 didelės bulvės,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Padažui:
400 g konservuotų pomidorų,
60 ml baltojo vyno,
svogūnas,
3 česnako skiltelės,
pagal skonį džiovintų bazilikų,
aliejaus,
saujelė parmezano ir
keli švieži bazilikų lapeliai (papuošti).


GAMINIMAS:

Bulves nulupkite, pasmulkinkite, sumeskite į puodą su vandeniu ir virkite tol, kol suminkštės, bet neištiš. Išvirusias nukoškite, atvėsinkite ir sutrinkite. Jas sumaišykite su miltais ir kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos ir užminkykite tešlai.

Ją padalykite į kelias dalis ir, suformavus ilgas siauras juosteles, supjaustykite maždaug centimetro ilgio gabalėliais. Jei norite, kad virtinukai būtų dailesni, juos keliose vietose įpjaukite. Česnakus sukapokite smulkiai, o svogūną supjaustykite stambesniais gabalėliais.

Didelėje keptuvėje karštame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus. Kai jie pagels, supilkite vyną ir kepkite tol, kol didžioji dalis skysčio išgaruos. Supilkite konservuotus pomidorus, pagal skonį berkite bazilikų ir kaitinkite padažą apie 30 min., kol sutirštės.

Virtinukus meskite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 3-5 minutes, arba tol, kol jie iškils į paviršių. Nukaitus nukoškite. Tiekite su karštu padažu, apibarščius parmezanu ir papuošus šviežiais bazilikų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668