Mėsainiai su karamelizuotais svogūnais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mėsainiai su karamelizuotais svogūnais


INGREDIENTAI:

6 itališkos bandelės (čiabatos),
6 šaukšteliai majonezo,
kepsnių padažo,
4 raudonieji svogūnai,
50 ml alyvuogių aliejaus,
šaukštas rudojo cukraus,
100 ml balzaminio acto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
didelis baltasis svogūnas,
150 g miltų,
100 ml alaus.

Mėsos paplotėliams:
700 g jautienos,
2 kiaušiniai,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
12 griežinėlių kiau;ienos kumpio,
6 griežinėliai čederio sūrio,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Raudonuosius svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir 5 minutes pakepinkite. Tada sumažinkite ugnį ir svogūnus 30 min. troškinkite. Suberkite rudąjį cukrų, supilkite balzaminį actą ir troškinkite, kol actas išgaruos.

Įberkite druskos ir pipirų. Sumalkite jautieną, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei pipirų, viską gerai išminkykite ir suformuokite paplotėlius. Juos apkepkite įkaitintame aliejuje, tada pašaukite į orkaitę ir pakepkite 5 min.

Tada ant paplotėlių dėkite po sūrio griežinėlį ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys. Kumpio griežinėlius taip pat sudėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir paskrudinkite. Paruoškite svogūnų žiedus: nuluptą baltąjį svogūną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.

Miltus sumaišykite su alumi. Svogūnų žiedus mirkykite tešloje ir virkite aliejuje, kol apskrus. Tada sudėkite ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų aliejaus perteklius. Bandeles perpjaukite per pusę ir paskrudinkite apie 5 min. Apatinę bandelės dalį patepkite majonezu, dėkite karamelizuotų svogūnų, du griežinėlius kumpio ir mėsos paplotėlį.

Ant paplotėlio uždėkite svogūnų žiedą ir apšlakstykite kepsnių padažu. Uždenkite kita bandelės dalimi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668