600 g vištienos filė,
0.5 ananaso,
3 česnakų skiltelės,
šaukštelis maltų imbierų,
aliejaus,
žalioji citrina,
maltų aitriųjų paprikų,
0.5 šaukštelio druskos,
60 g rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Česnakus nuvalykite, smulkiai supjaustykite, suberkite druską, imbierus, pagardinkite paprikomis ir gerai sugrūskite. Į šią masę įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Vištieną supjaustykite 2 cm storio juostelėmis, sudėkite į dubenėlį ir užpilkite paruoštu marinatu.
Išmaišykite, kad marinatas tolygiai apsemtų mėsą, ir palikite valandą vėsioje vietoje. Ananasą nuvalykite ir supjaustykite kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus, suberkite cukrų ir išspauskite žaliosios citrinos sultis.
Žievelę irgi palikite keptuvėje 1-2 minutes dėl aromato. Kaitinkite ant vidutiniškai kaitrios ugnies pamaišydami, kol ištirps cukrus. Sudėkite mėsą kartu su marinatu ir išmaišykite. Suberkite ananasus, vėl išmaišykite ir uždengę troškinkite 4-5 minutes, kol vištiena suminkštės (mėsos neperkepkite, kad netaptų sausa).
Patiekalą patiekite karštą. Garnyrui puikiai tinka virti ryžiai.