300 g maltos mėsos,
50 g tarkuoto sūrio,
2 kiaušiniai (1 kietai virtas įdarui, 1 žalias tešlai),
šaukštas sviesto,
1/2 stiklinės miltų,
1/3 stiklinės pieno,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
riekelė baltos duonos (faršui).
Tešlai:
kiaušinis,
truputis pieno,
miltų.
GAMINIMAS:
Paruoškite faršą, tuomet gaminkite įdarą suktinukams: virtą kiaušinį sutarkuokite, suberkite sūrį, druską ir pipirus. Į mėsą sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Imkite į šaukštą faršo, į vidurį dėkite 1 šaukštelį įdaro ir formuokite maltinius.
Suplakite pieną, kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų skystos grietinės konsistencijos. Maltinius pamirkykite tešloje, dėkite į įkaitintą keptuvę, kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Šaukite į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių (galima vieną kartą apversti, kad tešla nebūtų per sausa).