100 g varškės,
75 g minkšto sviesto,
kiaušinis,
250 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
0.5 šaukštelio cukraus,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
0.5 šaukšto majonezo,
druskos,
100 g žuvų filė,
virtas kiaušinis,
30 g tarkuoto kietojo sūrio,
1/4 šaukštelio bazilikų,
15 g morkų,
0.5 svogūno,
šaukštas aliejaus,
lauro lapas.
Papuošti:
kiaušinio trynys,
šaukštas sezamų sėklų,
šaukštas smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
GAMINIMAS:
Sumaišykite varškę su sukapotu sviestu. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Užminkykite tešlą. Morkas stambiai sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir juos 1-2 minutes pakepkite su aliejumi.
Žuvų filė išvirkite pasūdytame vandenyje su lauro lapu, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais, sudėkite morkas ir svogūnus, pagardinkite bazilikais, druska, majonezu ir išmaišykite. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite du maždaug 20 cm skersmens papločius.
Vienas paplotis turi būti šiek tiek didesnis. Mažesnįjį paplotį dėkite ant aliejumi išteptos kepimo skardos. Pabarstykite šiek tiek sūrio ir sudėkite paruoštą įdarą. Ant viršaus suberkite tarkuotą kiaušinį ir likusį sūrį.
Uždenkite antruoju papločiu palenkdami jo kraštus po pirmuoju. Aptepkite kiaušinio tryniu, viduryje pabarstykite smulkiai tarkuoto sūrio. Apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.