Tešlai:
8 šaukštai medaus,
stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
6 kiaušiniai,
2 pakeliai kepimo miltelių,
10 stiklinių miltų,
šaukštas cinamono,
1/4 šaukštelio muskatų.
Pertepimui:
0.5 l grietinės,
0.5 l spanguolių uogienės.
Papuošimui:
miltinio cukraus,
spanguolių.
GAMINIMAS:
Puode kaitinkite medų, cukrų ir sviestą, kol susidarys vientisa masė. Atvėsinkite. Tada supilkite išplaktus kiaušinius, kepimo miltelius ir kaitinkite apie 10 min. Masės padaugėja apie 2 kartus. Į šiek tiek atvėsusią masę įmaišykite miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 4 mm storio lakštus.
Kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite. Vieną lakštą sumalkite, kitus - pertepkite grietine ir spanguolių uogiene. Lakštai iš pradžių bus kieti, tačiau paskui sugers drėgmę, išsipūs ir suminkštės. Viršų apibarstykite malto lakšto trupiniais, uždėkite iš anksto paruoštą popierinį trafaretą (pvz. snaigę) ir apibarstykite pyragą cukraus pudra. Papuoškite spanguolėmis.