Kalėdinis medaus pyragas su džiovintais vaisiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis medaus pyragas su džiovintais vaisiais


INGREDIENTAI:

100 g sviesto,
60 g medaus,
3 kiaušiniai,
175 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
150 g graikinių riešutų,
200 g džiovintų abrikosų,
200 g žalių džiovintų papajų,
200 g raudonų džiovintų papajų,
sumalta citrinos žievelė,
2 šaukštai cinamono,
po 0.5 šaukštelio imbierų,
kardamonų,
maltų gvazdikėlių ir
muskatų.


GAMINIMAS:

Sviestą sumaišykite su medumi, kiaušiniais. Miltus sumaišykite su maltais prieskoniais bei kepimo milteliais. Pusę mišinio po truputį suberkite į sviestą. Graikinius riešutus ir džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su papajomis, citrinos žievele bei likusiais miltais.

Viską gerai išmaišykite, sukrėskite į kepimo formą ir kepkite 45 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada pyragą uždenkite folija ir kepkite dar 45 min. iškepusį ir atvėsusį kepinį suvyniokite į foliją. Prieš patiekdami pyragą aptepkite džemu ir papuoškite džiovintais vaisiais. Šį skanėstą galima laikyti apie 2 mėn.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668