Baklažanas,
2 šaukštai sojų padažo,
truputis druskos.
Tešlai:
30 g kukurūzų krakmolo,
85 g ryžių miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
šaukštelis kepimo miltelių,
kiaušinio trynys,
250 ml gazuoto vandens.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pasūdykite, apšlakstykite sojų padažu, palaikykite apie 20-30 min. ir tada nusausinkite. Dubenyje sumaišykite kepimo miltelius, druską, krakmolą ir miltus.
Išplakite kiaušinio trynį su labai šaltu gazuotu vandeniu ir supilkite į miltų mišinį. Švelniai išmaišykite. Įkaitinkite aliejų. Kiekvieną baklažano gabaliuką merkite į tešlą, tada dėkite į aliejų ir virkite; kol gražiai apskrus (apie 1-2 min.). Patiekite su sojų padažu.