Riešutinis pyragas su kriaušėmis ir avietėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutinis pyragas su kriaušėmis ir avietėmis


INGREDIENTAI:

2 didelių kriaušių,
200 g aviečių,
50 g graikinių riešutų,
200 g lazdynų riešutų,
200 g minkšto sviesto,
150 g šviesaus rudojo cukraus,
3 kiaušinių,
150 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 žiupsnelio druskos,
mėtų lapelių.


GAMINIMAS:

Lazdynų riešutus ir migdolus smulkiai sukapokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, riešutus ir išmaišykite.

Kriaušes perpjaukite išilgai per pusę, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir tolygiai paskirstykite ant sviestu pateptos kepimo formos dugno. Ant viršaus išdėliokite avietes, tada supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15 min., paskui sumažinkite ugnį iki 150 laipsnių ir kepkite dar 30-40 min., kol viršus gražiai paruduos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668