120 g cukraus,
500-700 g miltų,
200 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai sodos,
0.5 šaukštelio druskos,
šaukštelis maltų imbierų,
2 šaukšteliai cinamono,
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
200 g medaus,
šaukštas vanilinio cukraus.
Glajui: kiaušinio baltymas,
200-300 g cukraus pudros,
truputis citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Masę atvėsinkite ir maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, tada įmaišykite miltus, sodą ir prieskonius (miltų berkite, kol tešla taps minkoma). Valandai įdėkite į šaldytuvą. Išėmę iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo iki 0.5 cm storio lakštą ir norima formele išspauskite meduoliukus.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 6-8 min. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir po truputį berkite cukraus pudrą, kol gausite norimo tirštumo glajų, pagal skonį įpilkite citrinų sulčių. Paruoštu glajumi papuoškite meduoliukus.