135 g aguonų,
4 kiaušiniai,
250 g cukraus,
45 g maltų biskvito džiūvėsėlių,
50 g miltų,
8 g sodos,
30 g riešutų,
500 g grietinėlės (35 proc.)
GAMINIMAS:
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite porą valandų. Po to nukoškite likusį vandenį ir aguonas kelis kartus sumalkite mėsmale per smulkų sietelį. Kiaušinius ir 100 g cukraus plakite, kol masė taps puri, į ją sudėkite maltas aguonas, su džiūvėsėliais sumaišytus miltus, susmulkintus riešutus, sodą ir viską išmaišykite.
Maždaug 20-22 cm skersmens tortams kepti skirtą formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Į puodą supilkite grietinėlę ir suberkite likusį cukrų. Nuolat maišydami virkite 15-20 min., kol masė taps panaši į skystą sutirštintą pieną.
(Jei grietinėlė bus nepakankamai išvirta, pyragas nesustings, - iš jo bėgs skystis; jei grietinėlė pervirs, ji gerai nesusigers į pyragą). Dar šiltą pyragą tankiai subadykite šakute ir sulaistykite virta grietinėle. Laikykite per naktį šaltai.