Aguonų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų pyragas


INGREDIENTAI:

135 g aguonų,
4 kiaušiniai,
250 g cukraus,
45 g maltų biskvito džiūvėsėlių,
50 g miltų,
8 g sodos,
30 g riešutų,
500 g grietinėlės (35 proc.)


GAMINIMAS:

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite porą valandų. Po to nukoškite likusį vandenį ir aguonas kelis kartus sumalkite mėsmale per smulkų sietelį. Kiaušinius ir 100 g cukraus plakite, kol masė taps puri, į ją sudėkite maltas aguonas, su džiūvėsėliais sumaišytus miltus, susmulkintus riešutus, sodą ir viską išmaišykite.

Maždaug 20-22 cm skersmens tortams kepti skirtą formą išklokite kepimo popieriumi ir į ją supilkite paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min. Į puodą supilkite grietinėlę ir suberkite likusį cukrų. Nuolat maišydami virkite 15-20 min., kol masė taps panaši į skystą sutirštintą pieną.

(Jei grietinėlė bus nepakankamai išvirta, pyragas nesustings, - iš jo bėgs skystis; jei grietinėlė pervirs, ji gerai nesusigers į pyragą). Dar šiltą pyragą tankiai subadykite šakute ir sulaistykite virta grietinėle. Laikykite per naktį šaltai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668