7 kiaušiniai,
250 g fermentinio sūrio,
350 g batono,
400 ml pieno,
0.5 šaukštelio svogūno miltelių,
sviesto kepti,
mėgstamų žalumynų papuošti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Batoną supjaustykite kubeliais. Kepimo indą ištepkite sviestu ir suberkite pusę smulkinto batono. Sūrį sutarkuokite ir padalykite į dvi dalis. Vieną jų užbarstykite ant batono kubelių. Tada tolygiai suberkite likusius batono kubelius. Kiaušinius išplakite su pienu, suberkite svogūno miltelius ir pagardinkite prieskoniais.
Gautą masę supilkite ant sūriu pagardintų batono kubelių ir viršų apibarstykite likusiu sūriu. Tada uždenkite folija ir laikykite šaldytuve apie 1 val. Pyragą kepkite apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Patiekite papuošus smulkintais žalumynais.