250 g varškės,
3 kiaušiniai,
8 šaukštai kvietinių miltų,
3 šaukštai cukraus,
1/2 šaukštelio sodos,
1/2 šaukštelio druskos,
alyvuogių aliejaus,
cukros pudros,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Į indą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius,suberkite miltus, cukrų, sodą ir druską. Viską atsargiai išmaišykite mentele iki vienalytės masės. Į nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejų (ar kitos rūšies) aliejaus tiek, kad apsemtų bent pusę spurgos. Aliejų gerai įkaitinkite. Su šaukšteliu arba rankomis iš tešlos pagaminkite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Kad tešla neliptų prie rankų, jas galima nuolat pamiltuoti. Sumeskite spurgas į įkaitintą aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies nuolat vartydami mentele, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių ir įgautų gražų auksinį atspalvį.
Išvirtas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluoščio ir palikite vieną dvi minutes, kad būtų sugertas aliejaus perteklius. Patiekite spurgas karštas, apibarstytas cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.