4 nepernokę bananai,
100 g varškės (neriebios, nerūgščios),
kiaušinis,
šaukštas medaus (geriausia skysto),
20 g sviesto,
0.5 citrinos.
GAMINIMAS:
Sviestą išlydykite, varškę, medų, kiaušinį ir lydytą sviestą sumaišykite. Masė nebūtinai turi būti vientisa - varškės grūdeliai visai netrukdys. Išspauskite pusės citrinos sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai pusiau, sudėkite į kepimo formą ir apšlakstykite sultimis.
Varškės, medaus, kiaušinio ir sviesto mišinį sudėkite ant bananų puselių. Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol patiekalas įgaus auksinį atspalvį (priklausomai nuo orkaitės, tai truks nuo 15 iki 30 min.). Keptus bananus patiekite karštus, geriausia su ledų rutuliukais (puikiai dera).