Po 0.5 ryšelio krapų ir
petražolių,
šaukštas citrinų sulčių,
svogūnas,
morka,
2 šaukštai atšaldytos grietinės,
2 bulvės,
100 g dilgėlių,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite. Puode užvirkite 0.5 l pasūdyto vandens. Sudėkite ir išvirkite bulves, nuoviro neišpilkite. Karštas bulves sutrinkite su grietine ir sudėkite atgal į puodą su nuoviru ir išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies. Svogūną ir morką nuvalykite, supjaustykite šiaudeliais, 4 minutes pakepkite aliejuje ir sukrėskite į puodą.
Dilgėles ir žalumynus nuplaukite, apdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir kartu su žalumynais sudėkite į sriubą. Įpilkite citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Po 2 minučių nukelkite puodą nuo ugnies ir išpilstykite sriubą į lėkštes.