4 svogūnų laiškai,
morka,
svogūnas,
lauro lapas,
2 šaukštai sviesto,
2 bulvės,
šaukštas augalinio aliejaus,
0.5 stiklinės perlinių kruopų,
50 g džiovintų grybų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Perlines kruopas nuplaukite subėrę į kiaurasamtį. Puode užvirkite vandenį, ant viršaus uždėkite kiaurasamtį su perlinėmis kruopomis, uždenkite dangčiu. Užvirkite 2 stiklines vandens, užpilkite grybus ir palikite 15 minučių. Suberkite grybus į kiaurasamtį, leiskite nuvarvėti, po to supjaustykite šiaudeliais.
Grybų nuovirą perkoškite ir užvirkite, sudėkite iššutusias perlines kruopas ir virkite 20 minučių. Bulves, svogūnus ir morkas nuvalykite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Bulves sudėkite į sriubą ir virkite 10 minučių. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, 3 minutes pakepkite svogūnus ir morkas, tada sukrėskite grybus ir kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Po to sudėkite keptus svogūnus, morkas ir grybus į sriubą ir virkite dar 5 minutes. Sriubą nukaiskite, uždenkite dangčiu ir leiskite 10 minučių pastovėti. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustę suberkite į sriubą.