Sūrio ir svogūnų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūrio ir svogūnų pyragas


INGREDIENTAI:

500 g sluokniuotos tešlos,
100 g fetos,
100 g kietojo sūrio,
250 g svogūnų laiškų,
ryšelis krapų,
4 kiaušiniai,
maltų juodųjų pipirų,
sezamų sėklų,
kiaušinio trynys ir
šaukštas pieno pyragui aptepti.


GAMINIMAS:

Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite, sudėkite kvadratėliais supjaustytą fetą ir kietąjį sūrį, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais. Tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną dalį išklokite ant popieriumi išklotos ir sviestu pateptos kepimo formos.

Suformuokite kraštelius. Tešlą subadykite šakute. Sudėkite paruoštą įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir gerai užspauskite kraštus. Trynį išplakite su pienu ir šiuo mišiniu aptepkite pyragą. Pabarstykite sezamų sėklomis ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Kai pyragas iškeps, palaikykite jį kepimo formoje 5 minutes, tuomet išimkite ir dar leiskite pastovėti 5-10 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668