0.5 stiklinės ryžių,
0.5 stiklinės žaliųjų lęšių,
morka,
svogūnas,
pomidorų savo sultyse,
2 skiltelės česnako,
0.5 šaukštelio ciberžolių,
prieskonių,
2 šaukštai aliejaus,
1.5 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Svogūną ir morką smulkiai supjaustykite (galite iš anksto pakepti aliejuje) ir troškinkite nedideliame kiekyje vandens. Į puodą sudėkite ryžius, lęšius, kapotus pomidorus (juos galite pakeisti 0.5 stiklinės pomidorų sulčių), įberkite druskos, pipirų. Česnako skiltelę supjaustykite, suberkite į plovą, po to įberkite ciberžolių.
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir, uždengę dangčiu, troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Nemaišykite! Nukelkite nuo ugnies, apibarstykite žalumynais ir susmulkinta skiltele česnako, uždenkite dangčiu ir palikite plovą dar 5-8 minutes pastovėti. Po to išmaišykite.