Stiklinė geltonųjų arba žaliųjų lęšių,
2 stiklinės vandens,
svogūnas,
6 skiltelės česnakų,
aitriosios paprikos pagal skonį,
4 šaukštai nerafinuoto aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Lęšius užpilkite verdančiu vandeniu, pakaitinkite iki virimo ir ant mažos ugnies virkite 30 minučių (kol susigers visas vanduo). Kol lęšiai verda, nuvalykite ir supjaustykite svogūną ir česnakus, pakepkite aliejuje, kol taps skaidrūs, įmeskite aitriosios paprikos (galite džiovintos) ir viską sudėkite į paruoštus lęšius.
Išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių ant išjungtos viryklės. Į stalą karštutėlius lęšius patiekite kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.