Stiklinė raudonųjų lęšių,
2 stiklinės ryžių,
svogūnas,
2 pomidorai,
1700ml sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
citrinų sulčių,
1/2 šaukštelio džiovintų mėtų,
džiūvėsėlių,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Ryžius ir lęšius gerai nuplaukite. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite odelę, supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus pakepkite aliejuje, sudėkite pomidorus ir truputį patroškinkite. Po to sudėkite lęšius, ryžius ir maišydami 5 minutes troškinkite.
Supilkite sultinį (arba vandenį) ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol lęšiai išvirs. Nukelkite nuo ugnies, viską gerai susmulkinkite trintuvu, vėl pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol sriuba užvirs (jei sriuba tiršta, galite ją praskiesti karštu virintu vandeniu arba sultiniu).
Išvirusią sriubą pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Patiekite su citrinų sultimis ir džiūvėsėlių kubeliais.