Bulvių pyragas su grybais ir porais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių pyragas su grybais ir porais


INGREDIENTAI:

1 kg šviežių bulvių,
2 kiaušiniai,
svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
200 ml riebios grietinėlės,
100 g virto kumpio,
100 g miltų,
poras,
200 g pievagrybių,
150 g fetos,
pagal skonį muskatų,
druskos.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite, sukapokite. Porą nuvalykite, supjaustykite žiedeliais. Pievagrybius nulupkite, mažus dalykite pusiau, didelius dar smulkiau. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, pakepinkite svogūnus.

Kai jie suminkštės, sudėkite bulves, suberkite smulkintą kumpį ir kepkite apie 10 min. Paruoškite užpilą: kiaušinius ir grietinėlę iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, įmaišykite trupintą fetą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais muskatais, įmaišykite persijotus miltus.

Bulvių ir svogūnų masę krėskite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite porus, pievagrybius ir apliekite kiaušinių, miltų bei grietinėlės plakiniu. Kepkite pyragą 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Patiekite papuošus mėgstamais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668