Tešlai:
125 g sviesto,
stiklinė miltų,
kiaušinio trynys,
pagal skonį druskos.
Įdarui:
300 g rikotos,
kiaušinis,
4 šaukštai cukraus,
saujelė minkštų džiovintų spanguolių,
pagal skonį vanilinio cukraus,
citrina.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite tešlą: kambario temperatūros sviestą supjaustykite gabalėliais ir suberkite į indą. Ten pat suverskite per sietelį persijotus miltus, kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite kelis šaukštus šilto vandens ir elektriniu plakikliu užmaišykite vientisą tešlą.
Po truputį tešlos krėskite į riebalais pateptas kepimo formeles ir šlapiomis rankomis suformuokite krepšelius. Kol ruošite įdarą, padėkite juos šaltai. Citriną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite karštu ir nutarkuokite žievelę.
Rikotą pagal skonį sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi, galite įspausti šlakelį citrinos sulčių. Įdarą labai gerai išsukite, sumaišykite su minkštomis spanguolėmis ir krėskite į paruoštus krepšelius. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.