800 g šaldytų ar šviežių tortellini makaronų su jautiena,
indelis (maždaug 130 g) saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
220 g fetos,
2 didelės saujos gražgarsčių,
2 šaukštus sviesto,
2 šaukštus kedrinių pinijų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir sukapokite nedideliais gabalėliais. Dideliame puode užvirkite nedidelį kiekį vandens, suberkite makaronus, smulkintus pomidorus ir išvirkite pagal instrukciją ant makaronų pakuotės.
Košiant makaronus, 100 ml nupilto vandens atidėkite, o makaronus su pomidorais suverskite atgal į puodą. Kol jie dar šilti, įmaišykite sviestą ir supylus atidėtą skystį gerai išmaišykite. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite.
Fetą supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite ant makaronų. Galiausiai įmaišykite gražgarstes, sausoje keptuvėje skrudintas kedrines pinijas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite į lėkštes. Patiekalą tiekite karštą.