500 g moliūgų,
300 g bulvių,
svogūnas,
50 g salierų gumbų,
šaukštas aliejaus,
1.5 stiklinės pieno,
šaukštelis šviežių arba 0.5 šaukštelio džiovintų imbierų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves, salierus ir moliūgus nuplaukite ir nuvalykite. Iš moliūgų išimkite sėklas. Paruoštas daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite ir pakepkite svogūnus, kol taps skaidrūs (apie 3-4 minutes). Tada sudėkite kitas daržoves.
Įpilkite tiek vandens, kad vos semtų. Pasūdykite pagal skonį ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės (apie 15-20 minučių). Nuovirą nupilkite ir daržoves sutrinkite elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Į daržovių piurė supilkite karštą pieną ir pakaitinkite ant vidutiniškai kaitrios ugnies 5-10 minučių. Pagardinkite juodaisiais pipirais, imbierais ir išmaišykite.