2 vištų krūtinėlės,
4 juostelės rūkyto kiaulienos kumpio,
100 g fetos sūrio,
4 česnakų skiltelės,
sauja kapotų žalumynų (petražolių, krapų ar bazilikų),
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Česnakus smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su sūriu bei žalumynais. Vištų krūtinėles įtrinkite pipirais, įvyniokite į maistinę plėvelę ir atsargiai pamuškite, kad abi krūtinėlės taptų vienodo storio. Įdarą padalykite pusiau. Į krūtinėles įvyniokite po pusę įdaro.
Vyniotinius apsukite rūkyto kiaulienos kumpio juostelėmis. Jei reikia, sutrvirtinkite mediniais smeigtukais. Į kepimo formą įklokite folijos, sudėkite vyniotinius ir kepkite 35 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Prie vyniotinių gerai dera troškinti kopūstai ar žiedinių kopūstų apkepas.