200 g šparaginių pupelių,
svogūnas,
paprika,
morka,
nedidelis agurotis,
2 česnakų skiltelės,
3 pomidorai,
šaukštas pomidorų pastos,
4 šaukštai aliejaus,
rozmarino šakelė,
1.5-2 l vandens arba sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
6-8 alyvuogės be kauliukų.
GAMINIMAS:
Puode su aliejumi apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Papriką, morką, šparagines pupeles ir agurotį nuplaukite, supjaustykite, sudėkite į puodą ir kepkite, kol suminkštės. Pomidorus įpjaukite ir minutę plikykite verdančiu vandeniu, po to atsargiai ištraukite ir nulupkite odeles.
Nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą. Taip pat įdėkite rozmarino šakelę, pomidorų pastos, įpilkite karšto vandens arba sultinio, užvirkite ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies virkite 15 minučių. Baigdami virti sudėkite griežinėliais supjaustytas alyvuoges ir pagardinkite druska bei pipirais.