1 kg vištienos filė,
4 saldžiosios paprikos,
svogūnas,
4 skiltelės česnako,
šaukštas bazilikų,
60 ml balzaminio acto,
alyvuogių aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Tada pagardinkite prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Paskui laikykite šiltai. Paprikas, svogūną susmulkinkite ir kepkite, kol suminkštės.
Tada suberkite smulkintas česnako skilteles ir kepkite dar apie 2 min. Tuomet sudėkite smulkintus bazilikus ir įpilkite 2 šaukštus acto. Paskui sudėkite vištieną ir uždengus troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Patiekite apšlakščius likusiu actu. Galima valgyti su ryžiais.