Angliškas pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Angliškas pyragas


INGREDIENTAI:

Apie 800 g nedidelių obuolių,
200 g sviesto,
3 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
po pusę stiklinės cukraus ir
pieno,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
pagal skonį cinamono,
šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių,
sutirštinto saldinto pieno.


GAMINIMAS:

Plautus obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir, pašalinus sėklalizdžius, išdėliokite lėkštėje. Citriną labai gerai nušveiskite po tekančiu vandeniu, nutarkuokite ir apie šaukštelį žievelių sumaišykite su sutirštintu pienu ir cinamonu.

Apšlakstykite obuolius ir atidėkite į šalį, kol paruošite tešlą. Trynius išsukite su cukrumi, pamažėle supilkite pieną, tirpintą sviestą, maišant šaukštu po truputį persijokite miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite vientisą tešlą.

Ją maždaug pusvalandį laikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų, o po to labai atsargiai įmaišykite iki standumo išplaktus baltymus. Tešlą suverskite į apskritą riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą, įspauskite obuolių skilteles.

Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Tiekite apibarsčius milteliniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668