Viščiukas baltame padaže receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Viščiukas baltame padaže


INGREDIENTAI:

Viščiukas (1,3-1,5 kg),
60 g sviesto,
60 g susmulkintų svogūnų,
50 g miltų,
2 kiaušiniai,
citrina,
100 g balto vyno.


GAMINIMAS:

Viščiuką išdarinėti ir 2 val. pamirkyti. Iš 1,5l. vandens, svogūnų, baltojo vyno ir prieskonių mišinio, kurį prancūzai vadina „garni", paruošti kur-bujoną. Kai šis atvės, įdėti į jį viščiuką, įberti druskos ir virti ant silpnos ugnies 1 val. Nukėlus nuo ugnies nuovirą prakošti. Iš sviesto, miltų ir kur-bujono paruošti baltąjį padažą. Kai padažas taps pakankamai tirštas, įmušti 2 kiaušinių trynius ir supilti citrinos sultis. Patiekti viščiuką visą, prieš tai apliejus jį padažu. Garnyrui tinka ryžiai.

„Garni". Petražolės šaknelė ir lapeliai, 4 lauro lapeliai, 2 daržinio builio lapeliai, 2 dašio šakelės, 4 skiltelės česnako, 5 juodųjų pipirų žirneliai, šafrano kuokštelis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668