Bulvės su rozmarinais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvės su rozmarinais


INGREDIENTAI:

Apie 800 g bulvių,
6 skiltelės česnakų,
kelios šakelės šviežių ir
šaukštas džiovintų rozmarinų,
trečdalis stiklinės graikinių riešutų,
nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos,
gabalėlis imbiero šaknies,
citrina,
3 šaukštai aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite skiltelėmis ir pamirkius šaltame vandenyje (kad kepdamos mažiau sugertų aliejaus) paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

Apšlakstykite aliejumi (bulves tolygiai sulaistykite, jei aliejų supilsite į buteliuką su purkštuku). Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite, išvalykite ir susmulkinkite.

Citriną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite. Česnakus nulupkite, sukapokite ir nedideliame indelyje sumaišykite su tarkuotais imbierais, aitriosiomis paprikomis, citrinos žievelėmis ir šaukštu citrinos sulčių.

Riešutus nuplaukite, nusausinkite ir paskrudinus sukapokite arba sumalkite. Suberkite juos į prieskonių mišinį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, džiovintais rozmarinais ir apiberkite bulves.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min. Tiekite apibarščius kapotais šviežiais rozmarinais. Taip paruoštos bulvės puikiai tinka prie grybų patiekalų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668