Salotos su grybais ir bulvėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Salotos su grybais ir bulvėmis


INGREDIENTAI:

600 G MAŽŲ BULVIŲ,
10 jaunų raudonviršių,
3 šaukštai sviesto,
4 skiltelės česnako,
2 šaukštai maltų riešutų,
pagal skonį druskos ir
maltų juodųjų pipirų.

Užpilui:
6 marinuoti agurkėliai,
2 skiltelės česnako,
ryšulėlis krapų,
3 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
po šaukštelį medaus,
grūdėtųjų garstyčių ir
citrinų sulčių,
šaukštas rožinių pipirų.



GAMINIMAS:

Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite su lupenomis (kad nebūtų labai minkštos, geriau garuose arba iškepkite orkaitėje), kruopščiai nulupkite ir išdalykite į kelis dubenėlius.

Raudonviršius nuvalykite, nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.

Suberkite grybus ir kepkite vis pamaišydami apie 10-12 min., kol išgaruos skystis, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir riešutais, išdalykite į lėkštes su bulvėmis.

Susmulkintus marinuotus agurkėlius ir kitus užpilo komponentus, išskyrus krapus, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais rožiniais pipirais ir įmaišykite kapotų krapų. Apie 15 min. pastovėjusiu užpilu apliekite salotas. Salotas galite valgyti ir šiltas, ir šaltas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668