1 kg baklažanų,
50 g pomidorų,
100 ml alyvuogių aliejaus,
60 g alyvuogių be kauliukų,
2 skiltelės česnakų,
20 g kaparėlių,
20 g petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Baklažanus nuvalykite, supjaustykite kubeliais (2x2 cm), pabarstykite druska ir palaikykite 20 min. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tuomet baklažanų kubelius perliekite vandeniu, apdžiovinkite ir vis pamaišydami kepkite su aliejumi apie 15 min. ant vidutiniškai kaitrios ugnies.
Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, alyvuogių griežinėlius ir kaparėkius. Sumažinkite ugnį ir troškinkite atvirame inde, kol suminkštės. Likus kelioms minutėms iki troškinimo pabaigos suberkite smulkiai supjaustytus česnakus ir petražoles, pabarstykite druska, pipirais. Troškinį patiekite atvėsusį.