2 kg kietų pomidorų,
4 geltonų ar žalių paprikos,
aitrioji paprika,
morka,
2 česnakai,
100 g aliejaus,
100 g 5 proc. acto,
100 g cukraus,
2 šaukštai druskos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Pomidorus perpjaukite pusiau. Paprikas, morką ir česnakus sutrinkite elektriniu trintuvu. Žalumynus smulkiai supjaustykite. Į bet kokius sandariai uždaromus indus (pavyzdžiui, litrinius stiklainius) sluoksniuokite pomidorus, daržovių tyrę ir žalumynus.
Actą, aliejų, cukrų ir druską (galite įpilti 100 g virinto vandens) gerai išmaišykite ir išplakite rankiniu plaktuvu. Šiuo mišiniu užpilkite pomidorus, indus sandariai uždarykite ir apverskite dugnu aukštyn. Pastatykite į šaldytuvą 10-16 valandų.