(3-4 porcijos)
225 g šviežių lašišų filė,
170 g parūkytų lašišų filė,
75 g majonezo,
1/2 šaukštelio citrinos žievelių smulkių juostelių,
12 g želatinos,
3 kietai virtų kiaušinių trynių,
1 šaukšto kapotų krapų arba pankolių žalumos,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
75 g lengvai suplaktos grietinėlės,
šiek tiek alyvuogių aliejaus,
citrinos,
krapų žalumos,
salotų lapų,
8 vyšninių pomidorų,
šiek tiek tarkuotų krienų,
skrudintų baltos duonos riekių.
GAMINIMAS:
Šviežas lašišas, citrinos žievelės juostelę užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 5 min., ataušinkite, nunerkite odą, išrinkite ašakas, raumenis sutrinkite šakute. Suplakite kiaušinių trynius su majonezu. Supilkite citrinos sultis į nedidelį indelį, įmaišykite želatiną, indelį įstatykite į didesnį indą, šį-į dar didesnį indą su karštu vandeniu.
Kai maišoma želatina ištirps, ataušinkite. Į trynių ir majonezo masę įmaišykite želatinos mišinį, sutrintą virtą žuvį, suberkite pankolius (arba krapus), po žiupsnelį druskos, maltų pipirų. Suplaktą iki standžių putų grietinėlę įmaišykite į žuvų masę. Sviestu ištepkite nedideles formeles, išklokite plonyčiais parūkytų lašišų griežinėliais.
Į formas ant lašišų dėkite prieš tai paruoštą masę, paviršių uždenkite laisvaisiais parūkytų lašišų griežiniais ir 3-4 val. palikite stingti. Pomidorėlius įpjaukite (iki galo nepadalykite) į 8 dalis, per vidurį įdėkite aštrių tarkuotų krienų.
Sustingusio pašteto porcijas apverskite ant seviravimo lėkščių, papuoškite salotų lapais, pomidorais, įdarytais krienais, ir skrudintos duonos riekelėmis.