Delikatesinis lašišų ir sūrio aptepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Delikatesinis lašišų ir sūrio aptepas


INGREDIENTAI:

(3-4 porcijos)
225 g šviežių lašišų filė,
170 g parūkytų lašišų filė,
75 g majonezo,
1/2 šaukštelio citrinos žievelių smulkių juostelių,
12 g želatinos,
3 kietai virtų kiaušinių trynių,
1 šaukšto kapotų krapų arba pankolių žalumos,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
75 g lengvai suplaktos grietinėlės,
šiek tiek alyvuogių aliejaus,
citrinos,
krapų žalumos,
salotų lapų,
8 vyšninių pomidorų,
šiek tiek tarkuotų krienų,
skrudintų baltos duonos riekių.


GAMINIMAS:

Šviežas lašišas, citrinos žievelės juostelę užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 5 min., ataušinkite, nunerkite odą, išrinkite ašakas, raumenis sutrinkite šakute. Suplakite kiaušinių trynius su majonezu. Supilkite citrinos sultis į nedidelį indelį, įmaišykite želatiną, indelį įstatykite į didesnį indą, šį-į dar didesnį indą su karštu vandeniu.

Kai maišoma želatina ištirps, ataušinkite. Į trynių ir majonezo masę įmaišykite želatinos mišinį, sutrintą virtą žuvį, suberkite pankolius (arba krapus), po žiupsnelį druskos, maltų pipirų. Suplaktą iki standžių putų grietinėlę įmaišykite į žuvų masę. Sviestu ištepkite nedideles formeles, išklokite plonyčiais parūkytų lašišų griežinėliais.

Į formas ant lašišų dėkite prieš tai paruoštą masę, paviršių uždenkite laisvaisiais parūkytų lašišų griežiniais ir 3-4 val. palikite stingti. Pomidorėlius įpjaukite (iki galo nepadalykite) į 8 dalis, per vidurį įdėkite aštrių tarkuotų krienų.

Sustingusio pašteto porcijas apverskite ant seviravimo lėkščių, papuoškite salotų lapais, pomidorais, įdarytais krienais, ir skrudintos duonos riekelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668