T e š l a i:
stiklinė pieno,
150 g margarino,
3 kiaušiniai,
30 g šviežių mielių,
1-2 šaukšteliai cukraus,
3-4 stiklinės miltų (kad būtų galima minkyti tešlą),
stiklinė cukraus bandelėms apvolioti.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi ir išplakite su kiaušiniais. Plakinį 0,5 valandos laikykite šiltai. Ištirpinkite margariną, į jį supilkite pieną ir išmaišykite. Tada suberkite miltus, supilkite kiaušinių ir mielių plakinį ir išminkykite nekietą tešlą. Ją įvyniokite į marlę ir įdėkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (jis turi tešlą apsemti).
Laikykite šaltai apie valandą. Išėmę tešlą iš vandens nuvyniokite marlę, tešlą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir padalykite į maždaug 20 gabaliukų. Iš kiekvieno rankomis suformuokite virvelę. Ant lentelės berkite po šaukštelį cukraus ir jame apvoliokite tešlos virvelę.
Ją suriškite laisvu mazgeliu ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (tarp bandelių palikite 3-4 cm tarpus). Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol bandelės taps auksinės spalvos.