(1 porcija-460 kcal)
600 g pievagrybių,
1 svogūno,
100 ml grietinės,
1 šaukšto aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų.
B l y n e l i a m s:
170 g kukurūzų kruopų,
50 g tarkuoto parmezano arba "Džiugo" sūrio,
1 l vandens,
2 šaukštelių aliejaus,
1 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Apskritą kepimo formą ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Puode užvirinkite pasūdytą vandenį, supilkite kukurūzų kruopas ir maišydami virkite, kol sutirštės. Sudėkite tarkuotą sūrį, išmaišykite, sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Atvėsusią masę supjaustykite į aštuonis trikampėlius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Aptepkite aliejumi ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 15 min. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu, sudėkite svogūną ir maišant kepkite, kol suminkštės. Sudėkite pievagrybius, sukrėskite grietinę, pabarstykite pipirais, pasūdykite ir kepkite dar 5 min. Patiekite su kukurūzų kruopų trikampėliais.